Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jarní nádivka s bylinkami

5. 4. 2009

Jarní nádivka s bylinkami
1 chlebíčková veka nebo toustový chleba, 5 vajíček, 500 g uzeného masa,  1/4 l mléka, petrželka, nasekaná kopřiva, může být i pažitka, řeřicha, sůl , pepř, máslo. Nic nepokazíte prolisovaným česnekem, na kostky nakrájenou slaninou, majoránkou, pórkem a cibulí šalotkou.
Postup přípravy :

Veku nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, v němž jsme rozšlehali žloutky a necháme chvíli rozležet. Uvaříme uzené maso a po vychladnutí jej nakrájíme nadrobno. Bylinky nasekáme, kopřivy před přípravou spaříme horkou vodou. Kostičky veky, maso i bylinky smícháme, mírně osolíme a opepříme. Bílky ušleháme na tuhý sníh a vmícháme do směsi. Pekáč silně vymastíme máslem, nádivku do něho rozložíme a urovnáme, povrch, pokapeme ještě máslem a upečeme v předehřáté troubě dozlatova.